top of page

ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ

Θεραπευτικό πρόγραμμα διαμονής και εξωτερικής παρακολούθησης για ενήλικες

Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ιδρύθηκε το 1993 και σήμερα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών που καλύπτει τον Δήμο Πειραιά, τους όμορους δήμους, τα νότια προάστια, περιοχές της Δυτικής Αττικής, καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.


Προσφέρει συμβουλευτική, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη σε ενήλικες χρήστες ουσιών, εργαζόμενους και φοιτητές που κάνουν είτε πειραματική/περιστασιακή είτε συστηματική χρήση ουσιών. Επίσης, υποστηρίζει οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης.  Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ διαθέτει Συμβουλευτικά Κέντρα και Κέντρα Οικογενειακής Υποστήριξης στον Πειραιά, την Ελευσίνα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο.


Η θεραπεία γίνεται είτε στη θεραπευτική κοινότητα διαμονής στα Σελήνια Σαλαμίνας είτε στην Ανοικτή Δομή Υποστήριξης στον Πειραιά, που είναι μονάδα εξωτερικής παρακολούθησης και προσφέρει εξατομικευμένη υποστήριξη ανάλογα με τις ανάγκες και το είδος εξάρτησης του ενδιαφερομένου. Επίσης, υποστηρίζει αποφοίτους στη διατήρηση της αποχής τους από τη χρήση και την πρόληψη της υποτροπής καθώς και άτομα με προβληματική σχέση με το Διαδίκτυο.

Τα Συμβουλευτικά  Κέντρα Μυτιλήνης (KEΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ) και Χίου (ΚΕΘΕΑ ΧΙΟΣ) εκτός από την κινητοποίηση και προετοιμασία των ενδιαφερομένων για ένταξη στη Θεραπευτική Κοινότητα διαμονής ΝΟΣΤΟΣ στον Πειραιά και την υποστήριξη οικογενειών με πρόβλημα χρήσης, καλύπτουν επίσης ευρύτερες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών σε θέματα εξαρτήσεων. Προσφέρουν  υπηρεσίες έγκαιρης παρέμβασης σε άτομα που κάνουν πειραματική, περιστασιακή ή συστηματικότερη χρήση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και στις οικογένειές τους, ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματά τους και να αποτραπεί η σοβαρότερη εμπλοκή τους με τη χρήση. Επιπλέον, παρέχουν θεραπευτική υποστήριξη για την εξάρτηση από το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο

Το ΚΕΘΕΑ  ΝΟΣΤΟΣ προσφέρει  σε όλους όσοι βρίσκονται στις δομές του τη δυνατότητα συμμετοχής σε δραστηριότητες εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και επαγγελματικού προσανατολισμού. Παράλληλα, στον Πειραιά λειτουργεί Γραφείο Διασύνδεσης για την προώθηση και υποστήριξη των μελών του στην αγορά εργασίας.

bottom of page